“Els infants del Centre Obert Ubuntu, hem recuperat la memòria d’Hipàtia, una de les primeres dones científiques de la història, i ho hem fet com a ella li hagués agradat: experimentant!

Gràcies a això la lluna comença a agafar la brillantor pérduda, ja què cooperant i compartint podrem vèncer als Homes de Gris!

Per saber més sobre aquesta gran dona, no deixis de llegir el següent text!”

Saps qui va ser Hipatia?

Hipatia d’Alexandria va ser una de les primeres dones de la historia que va contribuir al desenvolupament de les matemàtiques. Va néixer a Alexandria, Egipte en l’any 370 i va morir en aquesta mateixa ciutat l’any 415.

El pare d’Hipatia va ser una excepció i va permetre que la seva filla es convertís en astrònoma, filosofa i matemàtica, cosa que era summament inusual en un sistema en el que las dones no tenien dret a l’educació i les seves vides transcorrien en els espais privats de les seves cases, les seves famílies, les seves amistats i de “les feines femenines”.

Hipatia es dedicà, durant vint anys, a investigar y ensenyar Matemàtiques, Geometria, Astronomia, Lògica, Filosofia y Mecànica en el Museu i els seus amics li deien “la filòsofa”. Hipatia es va convertir en una de les millors científiques i filosofes de la seva època.

Però això no era ben vist per la gent que creu que les dones no poden pensar per si mateixes. La van assassinar per pensar diferent. Van assassinar a una dona, a una matemàtica i filosofa, la primera en la historia i la més notable de la seva època; però no van poder assassinar el pensament filosòfic i matemàtic que ella va generar.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA