CENTRE OBERT UBUNTU

ubuntu-casal-copia-petita

Un Centre Obert és un servei d’atenció a la infància i a l’adolescència i les seves famílies, que fa una tasca educativa i preventiva des del vessant de l’educació social especialitzada durant el temps lliure dels infants i adolescents. Amb aquesta acció educativa i preventiva s’intervé en els processos personals de manera integral. (FEDAIA: Definició de Centre Obert amb criteris de qualitat)”

El Centre Obert Ubuntu ofereix un espai de lleure educatiu i de reforç escolar, que permet als nens i nenes gaudir d’un espai pensat per a ells i elles, ajustat a les seves necessitats. D’aquesta manera, reforcem els coneixements teòrics, les competències i les habilitats personals, per afavorir el seu desenvolupament integral, millorar les seves condicions socials i potenciar la interrelació entre les diferents cultures que viuen al barri. Això es tradueix en  possibilitar la trajectòria dels infants i joves en un marc global normalitzat.

El projecte es basa en un enfocament d’educació integral, amb una metodologia activa, on els nens i nenes i també les famílies amb menys oportunitats, puguin créixer en els valors democràtics, d’equitat i de respecte per la diversitat.

 

Aquest curs hem realitzat tres grups d’edat, amb un educador-referent per grup, més una coordinadora donant suport als grups. Hi ha uns espais pensats per treballar en petits grups, i d’altres per interactuar amb tots els grups alhora, potenciant així l’esperit Ubuntu i el treball intergeneracional.

 

casal-infantil

Quan ho fem?

de dilluns a divendres de 16:30h a 19:30h durant el curs escolar.

On ho fem?

a l’Escola Mestre Morera, al C/Perafita, 48 * 08033 * Barcelona

A qui va dirigit?

Actualment comptem amb 30 places per a infants de 6 a 12 anys de la Zona Nord de Nou Barris.

Des de l’Associació Educació i Lleure Ubuntu, apostem per una socialització àmplia, plural, flexible, diversa, capaç de produir models d’integració i de convivència positiva, on cada infant pugui realitzar un procés educatiu personal que comparteixi amb altres infants, i amb els educadors/es que els acompanyen en tot el seu itinerari, així com amb la realitat territorial del barri de Ciutat Meridiana. Els educadors/educadores que porten a terme el projecte tenen una àmplia experiència en el lleure educatiu, i concretament, en l’àmbit d’infància en situació de vulnerabilitat, i desenvolupen la seva tasca amb vocació, estima i amb la creença ferma que tothom és especial i es mereix ser mirat i estimat.

Contacte:

casalinfantilubuntu@gmail.com

Telèfon:

681 688 661